Preventieve zorgpakketten

Nieuw in 2024: ons preventiepakket!

Voor een nauwkeuriger monitoring van de gezondheid van uw hond of kat, bieden we preventiepakketten aan. Hierbij wordt jaarlijks van hond en kat het bloed en de urine nagekeken en bij oudere katten de bloeddruk gemeten. We focussen in dit extra onderzoek op de ouderdomskwalen.

Voor dieren onder de 7 jaar geldt dat dit voornamelijk bedoeld is om een aantal normaalwaarden te verzamelen om later kleinere afwijkingen op te kunnen merken. Voor deze dieren raden we het onderzoek aan op 1 en 4 jaar leeftijd.

Voor de senior hond en kat (7 jaar en ouder) geldt dit ook, maar ligt de focus op het vroegtijdig ontdekken van ouderdomskwalen. Denk hierbij aan nierproblemen, suikerziekte, leverproblemen, ziekten van bijvoorbeeld bijnieren en schildklier. Zo kunnen we zorgen dat uw dier langer een goede kwaliteit van leven houdt en veelal ook ziektes behandelen voordat ze schade aan kunnen richten in het lichaam.

Als u dit preventiepakket afneemt, geniet u een jaar lang van 25% korting op de in onze praktijk verkrijgbare ontwormingsmiddelen en vlooien-/tekenmiddelen. En krijgt u dat jaar ook 5% korting op al onze voeders. In combinatie met de Hill’s app levert dit voor Hill’s voeding 15-20% korting.

Voor dieren onder de 7 jaar geniet u zelfs 3 jaar lang van deze voordelen, aangezien we de onderzoeken voor die dieren op 1 en 4 jaar leeftijd adviseren.

Verder ontvangt u vanwege ons 50-jarig jubileum dit jaar € 50,- korting op alle pakketten!

De tarieven zijn als volgt:

         Prijs Hond/kat jong Hond senior

Kat senior

basis

Kat senior

uitgebreid

Bloedafname € 29,- x x x x

Bloedonderzoek

biochemisch

€ 100,- x x x x
Urine-onderzoek € 38,- x x x x

Bloedonderzoek

hematologisch

€ 42,40 x x
Bloeddrukmeting € 33,50 x x
Schildklier € 47,50 x
Prijs € 167,- € 209,40 € 200,50 € 290,40

Korting 50 jaar 

De Wetering

-€ 50,- -€ 50,- -€ 50,- -€ 50,-
Prijs 2024 € 117,- € 159,40 € 150,50 € 240,50

Biochemisch onderzoek: nieren (incl SDMA), lever, glucose, eiwitten en albumine.
Urine onderzoek compleet inclusief microscopisch onderzoek. Urine van de hond (liefst de eerste urine van de ochtend) neemt u mee, urinepotjes zijn aan de balie verkrijgbaar. Voor de kat kunt u dit thuis opvangen met speciale plastic kattenbakkorrels, aan de balie verkrijgbaar.
Bloedonderzoek hematologisch betekent onderzoek naar de rode en witte bloedcellen, om onder andere ontstekingen of bloedarmoede op te sporen.