Mee in het binnenland

U kunt natuurlijk uw huisdier meenemen als u in het land blijft. Een hond, konijn, vogeltje of een knaagdier kan goed mee, voor een kat is het niet zo makkelijk, zij zijn vaak echt aan hun eigen omgeving verbonden en zijn snel gestrest. 

Sommige parken/vakantie-adressen stellen eisen, of uw huisdier mag er helemaal niet komen. Zorg ervoor dat u bij de reservering vraagt wat de eisen zijn voor bijvoorbeeld entingen, chippen en het uitlaten van een hond.
Als het dier mee kan, probeer dan wat vertrouwde dingen mee te nemen. Bij een hond bv zijn eigen water/voerbak en de mand. Voor een konijn of vogel neemt u natuurlijk het hok/kooi mee waar het dier al in gewend is. Zorg voor voldoende voer.
Als uw dier een bepaald probleem heeft als suikerziekte of een allergie, is het verstandig om de patiëntgegevens bij uw dierenarts op te vragen. Deze kunt u meenemen op vakantie. Mocht er in de vakantietijd is mis gaan, kunt u laten zien wat er bij uw eigen dierenarts is gebeurd.

Binnenlandse ziektes tijdens vakantie

Ook in Nederland zijn er wat dingen die u in de gaten dient te houden. Zelfs in Amsterdam komen teken voor dus ook op de bestemming van uw keuze. U dient voornamelijk rekening te houden met teken. Hier leest u meer over teken.