Binnen/Buiten

Katten kunnen binnen gehouden worden, maar dit betekent wel dat ze extra aandacht nodig hebben van de baas. Buitenkatten kunnen jagen en onderzoeken en op die manier aan hun speel- en bewegingsbehoefte voldoen. Buiten spelen heeft natuurlijk ook risico’s, katten kunnen weglopen, onder een auto komen, vechten met andere katten etc. Onder buiten spelen verstaan wij ook op het dak spelen, of op een balkon wat niet is afgezet.

Binnen katten lopen deze risico’s niet, maar kunnen zich makkelijk gaan vervelen. Als u van plan bent uw kat binnen te gaan houden, kunt u er bij voorbaat al voor kiezen twee kittens te nemen. Dan hebben de katten al een maatje om mee te spelen. Daarnaast zult u als eigenaar elke dag met uw katten moeten spelen. Verder kunt u voeding op een interessante manier aanbieden om het jaaginstinct te prikkelen. Denkt u daarbij aan brokjes verstoppen in huis, een leuke voerpuzzel gebruiken of een voerbal om het eten in te geven.

U kunt het huis ook interessanter maken voor de katten door plankjes aan de muur te bevestigen of andere leuke klim mogelijkheden. Katten denken in 3D en vinden vooral hoge schuilplekken leuk om te gebruiken.

Wilt u uw kat de mogelijkheid geven naar buiten te gaan, doe dit dan vanaf 6 maanden. Zo zijn ze binnen ook goed gewend en vinden ze het leuk om thuis te zijn. Katten die heel jong al veel buiten komen, kunnen “kostgangers” worden, die enkel binnen komen om te eten! Maar ze zijn er ook een beetje voor uw gezelschap toch?!